×

Notice

There is no category chosen or category doesn't contain any items

 

VKBI uručilo preko 800 knjiga biblioteci Bošnjačkog Vijeća u Crnoj Gori

 

Danas je u prostorijama Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca uručena prigodna donacija od preko 800 knjiga prvoj bošnjačkoj biblioteci Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori u Rožajama. Donaciju je u ime VKBI, kao i ispred institucija i pojedinaca koji su donirali knjige, predsjedniku BVuCG Mirsadu Džudževiću uručio generalni sekretar Vijeća mr.sci. Emir Zlatar.

slika 1 cg.JPG

Knjige su pored VKBI donirali: BZK Preporod, Bošnjački institut Fondacija Adila Zulfikarpašića, Nacionalna univerzitetska biblioteka BiH, Gazi Husrev begova biblioteka, Institut za historiju UNSA, Orijentalni institut  u Sarajevu, Ajnija Omanić, Omer Ibrahimagić, Jusuf  Žiga, Edhem Bičakčić, Esad Duraković, Ajša Zahirović, Faruk  Dizdarević, Nihad Halilbegović, Elbisa Ustamujić, Emir Fazlibegović, Džeko Hodžić, Kasim Trnka, Timur Numić, Smajo Fetahović, Galib Šlivo, Esad Lukač, Mevlida Serdarević i Nedžad-Neno Murić.

slika 2cg.JPG

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori gosp. Mirsad Džudžević uputio je riječi iskrene zahvalnosti VKBI-u, kao i svim institucijama i pojedincima koji su donirali knjige, ističući značaj prve bošnjačke biblioteke u Crnoj Gori. Knjige koje su donirane biće na raspolaganju svim učenicima, studentima, kao i građanima Rožaja i Crne Gore.