Održana premijera video spota „Šam“ koji je posvećen

stradanju djece u Svijetu

 

U organizaciji produkcije Naš Film, Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca i Gazi Husrev begove biblioteke, pod pokroviteljstvom Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, 6. aprila 2019. godine, u prepunoj sali GHB biblioteke u Sarajevu, održana je promocija video spota Šam, koji je posvećen ubijenoj djeci Svijeta. Inspiracija za izradu spota, teksta, muzike i aranžmana, došla je usljed stradanja dječaka Ajlana Kurdija iz Sirije.

16

Poznati bosansko-hercegovački glumac, sa holivudskom karijerom, Adnan Hasković, svoj doprinos promociji dao je u ulozi voditelja manifestacije.

Ispred produkcijskog tima Naš Film obratio se izvođač poeme „Šam“ Mustafa Isaković, nakon čega je prikazan video spot.

02

Nakon prikazivanja video spota, prisutnima su se obratili uvaženi akademici fra Mile Babić i Esad Duraković.

03

Na kraju promocije uručene su zahvalnice institucijama koje su finansijski podržale izradu ovog veoma zahtjevnog spota. Zahvalnice je uručio Mustafa Isaković ispred produkcije, zajedno sa pokroviteljom Reisu-l-ulemom dr Husein ef. Kazazovićem. Zahvalnice su primili Hadmo Ejubović, načelnik općine Hadžići, Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, a naknadno će zahvalnice biti uručene Jusufu Nurkiću i Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku općine Stari Grad.

38

 Hamza Ražnatović je u ime produkcije Naš Film uručio zahvalnicu Reisu-l-ulemi dr Huseinu ef. Kavazoviću, a Mustafa Isaković je zahvalnice uručio akademicima Esadu Durakoviću i fra Miletu Babiću.

30

 

Obraćanja Mustafe Isakovića, akademika fra Mile Babića i akademika Esada Durakovića, kao i video spot Šam, možete pogledati u nastavku.

 

POGLEDAJTE --> Obracanje Mustafa Isakovic

POGLEDAJTE --> Obracanje fra Mile Babića

POGLEDAJTE --> Obracanje Esada Durakovića

 

 

Cjelokupan program promocije dostupan je na linku u video galeriji web strane Vijeća.